Türk dünyasının ünlü yazarlarından Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov, doğumunun 89. yılında İstanbul’da anılacak.
Dünyaca ünlü Kırgız yazarının 89. yıl dönümüne ithafen etkinlik, 12 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da bulunan Merkezefendi Yenikapı Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilecek. Anma programı, İstanbul Kültür A. Ş, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Kırgızistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi (FSMÜ) işbirliğinde düzenleniyor.
Cengiz Aytmatov’u anma programına, yazarın oğlu Askar Aytmatov, Kültür A. Ş. Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kırgızistan’ın İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov, FSMÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman’ın ve akademisyenler de katılım gösterecek.
Anma töreninde, fotoğraf sergisi ve Aytmatov hakkında bir belgesel filmin gösterilmesi, açılış konuşmaları ve akademisyenlerin katılımıyla oturumların gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Program sonunda bir plaket töreni yapılıp, Kırgız sanatçıları Bek Borbiyev ile Altınbek Alımov’un sahne alacağı bildirildi.
Henüz yorum yok.
Henüz yorum yapılmamış. Yorum Yap!